-
Przedmowa
-
Gmyrek R.: Ocena
ryzyka narastającego zagrożenia gąbczastą encefalopatią bydła (BSE)
w Polsce
-
Kołodziej P.:
Zagrożenia zootechniczno-weterynaryjne na tle różnych sposobów żywienia
bydła
-
Nowak K. W.:
BSE- biochemiczne podstawy choroby i perspektywy diagnostyki
-
Borowski A.:
Projekt ustawy o środkach żywienia zwierząt w świetle dostosowania
do prawa Unii Europejskiej
-
Gajęcki M.: Czy
jest alternatywa dla mączek zwierzęcych?
-
Zastawny J., Jankowska-Huflejt
H.: Stan i możliwości zwiększenia efektywności wykorzystania
trwałych użytków zielonych w Polsce w żywieniu przeżuwaczy
-
Kostuch R.: Kierunki
i sposoby poprawy jakości użytków zielonych z uwzględnieniem ich
renowacji
-
Korol W.: Wykorzystanie
suszu z zielonek w produkcji pasz przemysłowych
-
Kalisiewicz A., Zastawny
J.: Możliwości produkcji suszu pastewnego z runi użytków zielonych
-
Rogalski M.: Pastwiskowe
racjonalne żywienie bydła
-
Podkówka W., Podkówka
Z., Zastawny J.: Wybrane zagadnienia żywienia bydła mlecznego
paszami pochodzenia łąkowo-pastwiskowego
-
Okularczyk S.:
Ekonomiczne i ekologiczne możliwości produkcji mleka i wołowiny
z wykorzystaniem użytków zielonych
-
Nyc K.: Kierunki
i znaczenie gospodarki wodnej na użytkach zielonych w aspekcie poprawy
ich wydajności i stabilności produkcji
-
Hodowla bydła mlecznego
w Spółkach AWRSP O/T Warszawa