- Przedmowa
- Znaczenie
pasz z użytków zielonych na tle współczesnych zagrożeń jakości zdrowotnej
środków żywienia zwierząt i ludzi - Zastawny J., Jankowska-Huflejt
H.
- Żywienie
zwierząt a zagrożenie transmisyjnymi encefalopatiami - Kołodziej
P.
- Pasze
alternatywne w żywieniu bydła - Krzywiecki S.
- Produkcja
rolna metodami ekologicznymi - poziom i regulacja prawna - Borek
M.
- Ekonomiczne
możliwości produkcji zdrowego mleka i wołowiny z wykorzystaniem
użytków zielonych - Okularczyk S., Borecka A.
- Jak
prawidłowo urządzić pastwisko i racjonalnie na nim gospodarować
- Wasilewski Z.
- Czynniki
wpływające na jakość konserwowanych pasz z użytków zielonych -
Wróbel B.
- Możliwości
produkcji i wykorzystania suszu z zielonek łąkowo-pastwiskowych
- Bernatowicz G., Zastawny J.
- Praktyczne
zasady regulacji stosunków wodnych w gospodarce łąkowo-pastwiskowej
- Kaca E.
- Charakterystyka
ważniejszych grup i gatunków roślin łąkowo-pastwiskowych w aspekcie
ich przydatności żywieniowej - Jankowska-Huflejt H., Niczyporuk
A.
- Odnawianie
zaniedbanych użytków zielonych - Zastawny J., Jankowska-Huflejt
H.
- Mieszanki
nasienne na użytki zielone - Domański P. J.
- Wykorzystanie
nawozów gospodarskich w racjonalnym gospodarowaniu na użytkach zielonych
- Wesołowski P., Jankowska-Huflejt H.
- Stan
i perspektywy wykorzystania trwałych użytków zielonych w aspekcie
akcesu Polski do Unii Europejskiej - Moraczewski R., Jankowska-Huflejt
H.
|