- WSTĘP
- KRÓTKI RYS HISTORYCZNY
- DLACZEGO KISZONKA JEST LEPSZA OD SIANA?
- Zalety siana
- Niedogodności produkcji siana
- Zalety kiszonek
- WSTĘPNE WARUNKI UZYSKANIA DOBREJ KISZONKI
- JAKI JEST ODPOWIEDNI TERMIN KOSZENIA I CZAS PODSUSZANIA?
- DODATKI KONSERWUJĄCE
- Podział dodatków konserwujących
- Kiedy stosować dodatki?
- Jak stosować dodatki
- MASZYNY DO KOSZENIA I PODSUSZANIA RUNI
- PRYZMY CZY SILOSY?
- A MOŻE DUŻE BELE?
- ZAKISZANIE W PRYZMACH I SILOSACH
- Maszyny
- Uszczelnianie kiszonki
- Jakiej folii należy używać?
- ZAKISZANIE W BELACH
- Koszenie i podsuszanie
- Zgrabianie w wały i belowanie
- Owijanie
- Transport i przechowywanie
- Skarmianie
- DLACZEGO KISZONKA ZAGRZEWA SIĘ PO ODKRYCIU?
- JAK UTRZYMAĆ KISZONKĘ W DOBRYM STANIE?
- NAJLEPSZE SPOSOBY WYBIERANIA KISZONEK DO SKARMIANIA
- O KARMIENIU KISZONKĄ
|